Música, color, reivindicació, actualitat, originalitat, diversió. Alguns dels adjectius que defineixen la rua de carnestoltes que la vila de Gironella va celebrar ahir a la tarda, amb 15 comparses i un total de més de 530 participants, acompanyats per 5 xarangues, carruatges amb música, personatges d'animació i la Perla i el seu seguici. Les temàtiques van tornar a ser variades, des de reivindicacions socials fins a l'alcalde de Gironella, David Font, caracteritzat com a Papa, dalt del mateix papamòbil. És el tercer any consecutiu que la vila celebra la festa el cap de setmana següent que ho hagin fet Berga i altres pobles.

Una de les grans triomfadores de la tardava ser la comparsa El Papa visita Gironella, guardonada amb el premi gros, valorat en 400 euros. La segona millor va ser Les mil i una nits ballant, i la tercera Las Meninas de Fedacquez. En la categoria de millor disfressa, el grup guanyador va ser Tanta pluma (300 euros), seguit de Sin pajarracas no hay paraíso i Els passerells. D'altra banda, la millor comparsa forana va ser Mesón Olvanarrot, que va obtenir 250 euros. El Forn Rotllant va ser escollit com a millor aparador, i va rebre el premi de 150 euros, seguit de Perruqueria Txus i Centre Òptic. A més, el premi al millor balcó va ser atorgat a La vida és un cuento, que va aconseguir un lot de productes del Berguedà.

Les xifres de participació de la rua van ser similars a les de l'any passat, quan aquesta va perdre a unes 150 persones respecte del 2017. «L'important és que veníem d'una rua on participaven 150 persones, i ara el carnestoltes està més que consolidat», defensa el regidor de Festes, Lluís Vall.