La pregunta del milió de dòlars ja té resposta. Montse Venturós optarà a la reelecció de l'alcaldia de Berga encapçalant la llista que presentarà la CUP a les eleccions del 26 de maig. I ho fa reforçada després de la seva inhabilitació i amb l'objectiu de revalidar el govern per consolidar la feina feta en l'actual mandat. Ho va anunciar, ahir, acompanyada de les 8 persones que ocuparan aquests primers llocs de la llista tot i que no es va revelar l'ordre.

Venturós es pot presentar com a alcaldable atès que el seu mig any (180 dies) d'inhabilitació per ocupar càrrecs públics acaba el dia 1 d'abril. I el termini per inscriure llistes per a les eleccions municipals del 26 de maig va del 17 al 22 d'abril.

Venturós va ser inhabilitada el 4 d'octubre del 2018 per un període de 6 mesos en compliment d'una sentència del Jutjat Penal número 2 de Manresa, que la va condemnar per desobediència per negar-se a retirar l'estelada del pal del balcó consistorial en dues cites electorals el 2015 tal com l'havia requerit la Junta Electoral arran d'una denúncia de Societat Civil Catalana.

A preguntes d'aquest diari, Venturós va reconèixer que aquest període d'inhabilitació no ha estat fàcil. «Ha estat una situació inèdita a Berga i a l'Estat». Amb tot, va assegurar que surt «reforçada» i «amb ganes de tirar endavant». Venturós va dir que amb els moments que es viuen a Catalu-nya «amb persones empresonades, exiliades i represaliades» no podia «quedar-se a casa» i que han estat una de les raons que l'ha dut a tornar-se a presentar.

La candidata va deixar clar ahir que l'objectiu és tornar a guanyar les eleccions municipals per consolidar el projecte que van iniciar el 2015 quan van entrar a governar Berga.

L'equip de Venturós

Dels actuals regidors del grup de govern de la CUP a Berga en repeteixen tres: es tracta de l'actual regidor de Medi Ambient, Educació, Mobilitat i Sanitat i Educació Eloi Escútia; la regidora de Participació Popular, Personal i Hospital, Roser Valverde, que va entrar al consistori justament per cobrir la baixa de Venturós l'octubre passat, quan es va fer efectiva la seva inhabilitació. I el regidor de l'àrea de Drets socials, Esports, Patrimoni Cultural i Museus, Iván Sánchez. També hi figuren Aleix Ser-ra, meteoròleg que treballa al Meteocat; Roser Rifà, doctora en Ciència Política, que treballa a l'empresa municipal BRG Progrés; Marià Miró, administratiu i cooperativista; Anna Boix, terapeuta, i Isaac Santiago, que és tècnic esportiu.