Avui, dilluns dia 1 d'abril s'ha acabat el període d'inhabilitació legal de Montserrat Venturós, l'alcaldessa de Berga que va abandonar el càrrec el passat octubre després d'acatar la sentència judicial que l'obligava a apartar-se oficialment del consistori pel cas de l'estelada. A través de les xarxes socials, Venturós ha anunciat la finalització d'aquest període d'inhabilitació, tot i que ha recordat que no suposarà la recuperació de "la condició legal d'alcaldessa" si no és que els berguedans així ho decideixen a les urnes. Tal i com ja fa uns dies va fer-se públic, Venturós opta a la reelecció a les properes eleccions del 26 de maig.

En el mateix comentari a les xarxes, Venturós ha lamentat que tot i acabar-se els sis mesos d'inhabilitació "imposats per la justícia espanyola", en realitat seran vuit mesos, fins a finals de mandat, ja que tot i que s'hagi finalitzat el termini, no pot reprendre les obligacions com a cap de l'executiu local. De totes maneres, però, ha assegurat que "la condició real no l'he perduda mai i la continuaré exercint fins a final de mandat". Segons Venturós, s'ha "derrotat políticament la inhabilitació" fent referència a que "s'ha continuat actuant d'acord amb allò que els ciutadans havien escollit: que jo fos l'alcaldessa de la ciutat", tot i que les funcions com a alcalde accidental les ha realitzat el regidor Oriol Camps des de que va fer-se efectiva aquesta inhabilitació. Venturós considera que "la gent ha aconseguit que durant aquests sis mesos hagi pogut continuar exercint la responsabilitat política per a la qual la gent de Berga em va escollir", fent que la CUP es convertís en la llista mes votada als comicis del 2015. És per això que ha volgut agrair a les entitats que s'han aplegat a través de la Plataforma pels Drets Democràtics i Polítics i a totes les persones que "han entès que el que estava en joc era la voluntat popular".

L'objectiu de Venturós i de l'equip que concorrerà a les eleccions sota les sigles de la CUP és la de "revalidar la confiança amb un projecte de ciutat que continuï amb més impuls allò iniciat fa quatre anys".