El govern de la CUP de Berga té fins demà, dimecres, a les 9 del matí per retirar l'estelada i els elements independentistes del balcó de l'ajuntament. Si no, la Junta Electoral de la Zona demanarà als Mossos d'Esquadra la seva actuació perquè ho facin.

La Junta Electoral de Zona ha donat 48 hores més al govern de Berga perquè retiri l'estelada i els símbols independentistes de l'edifici consistorial. L'organisme va enviar un nou requeriment ahir, dilluns, per tornar a demanar la retirada dels elements independentistes de la façana de l'ajuntament, després d'haver fet cas omís del primer termini, finalitzat dijous passat. Ahir, els símbols continuaven a l'ajuntament i els responsables del govern van declinar fer declaracions. De totes maneres, res fa pensar que la CUP canviarà d'opinió després d'haver desobeït en el primer requeriment, la setmana passada.

Divendres, la Junta Electoral va resoldre fer un nou requeriment, en aquest cas dirigit al secretari municipal, demanant-li un informe sobre l'estat del cas, que havia d'enviar en un termini de 24 hores, és a dir, dissabte. Després d'aquest pas, ahir l'ens judicial va reiterar la seva demanda al govern de la CUP perquè compleixi el requeriment.