Els ajuntaments de Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet i Castellar de n'Hug han fet una passa més en la digitalització dels seus fons municipals, una actuació que s'emmarca dins el programa de digitalització de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona.

Segons ha anunciat el consistori guardiolenc, aquest any el projecte comporta la digitalització d'actes municipals, padrons d'habitants, llibres d'amillarament, cadastres, atermenaments, llibres de juntes i comissions municipals, decrets d'alcaldia i tota la documentació conservada anterior al segle XIX de 53 ajuntaments de la província de Barcelona. Els treballs es duen a terme a les instal·lacions de l'Arxiu Municipal de Guardiola de Berguedà.

Segons han remarcat fonts de l'Ajuntament de Guardiola, en total es digitalitzaran més de 10.000 documents de l'Arxiu Municipal de Guardiola, més de 8.000 de Castellar de n'Hug i més de 33.000 de la Pobla de Lillet. Aquests documents que s'emmagatzemaran en suport informàtic per tal que posteriorment es puguin posar a disposició dels investigadors i de la ciutadania en general a través de la xarxa tots aquells que siguin de consulta pública.

Responsables del consistori han valorat que aquest projecte suposa «la salvaguarda d'aquesta documentació i la preservació dels originals» alhora que promou la seva consulta per part de la ciutadania i el foment de l'accés a la cultura més local.