Enguany hi haurà 15 colles participants provinents del Vallès Occidental, del Baix Llobregat, del Bages i del Berguedà, concretament de Terrassa, Sabadell, Sant Quirze, Gavà, Súria, Artés, Sant Jordi de Cercs i l'Espunyola, entre altres, que se sumaran als quatre grups de Casserres. Enric Genescà destaca la implicació de la Federació Catalana d'entitats corals i recorda que «després de 38 anys ja tenim la trobada força per mà. Som una trentena de persones que des de les 8 del matí ho posem tot a punt: cadires, guarnir l'escenari, esmorzar, la cercavila i l'acompanyament de les corals».

A les 9 del matí hi haurà l'arribada de les colles participants a la plaça 1 d'Octubre, antiga plaça de l'Ajuntament. De 9 a 10 hi haurà l'esmorzar i tres sardanes a càrrec de la Cobla Jove. Seguirà una cercavila pel poble, i a les 11 del matí comencen les cantades, que s'acabaran als voltants de 2/4 de 2 del migdia. Cada colla interpretarà dues peces.

El president del Grup Cantaire Sant Bartomeu diu que la Trobada de Caramelles ha potenciat aquest tipus de cants i formacions perquè «n'han sortit diverses trobades, com la de Saldes, la d'Organyà i la de Navarcles. La Trobada de Casserres s'ha convertit en un referent a Catalunya, és un festival de caramelles on el participants conreen valors de compa-nyonia, de catalanitat i d'amistat».

D'altra banda, la Fira del Comerç i l'Artesania acollirà parades d'establiments del poble i d'altres indrets que exposaran i vendran productes d'artesania, agroalimentació i automoció, i també entitats solidàries, de 10 del matí a primera hora de la tarda. També hi haurà atraccions per als més petits. La carretera estarà tallada i els vehicles es desviaran per car-rers alternatius. A la tarda hi haurà l'actuació del mag Fèlix Brunet.

Genescà recorda que per assistir a la Trobada de Caramelles de Casserres i a la Fira del Comerç i l'Artesania «només cal il·lusió i ganes de passar-ho bé, gaudir de les caramelles i de la fira, que els rebran amb els braços oberts».