Les bosses per dipositar-hi la fracció orgànica que dona el Consell als municipis que fan el porta a porta continuaran sent gratuïtes almenys fins al 31 de desembre del 2019, que és la data fins a la qual hi ha bosses en estoc que l'ens comarcal va comprar al seu dia. Així ho ha recordat el conseller de Medi Ambient davant els rumors que apuntaven que es farien pagar de forma immediata aquestes bosses. El conseller Francàs ha volgut llançar un missatge per «tranquil·litzar tothom», i va assegurar que les bosses per a l'orgànica continuaran sent gratuïtes fins almenys al 31 de desembre. I serà el futur equip de govern del Consell qui decidirà si les manté gratuïtes o no.

Xavier Francàs ha explicat que, a més, per evitar les cues que hi ha hagut a Berga en el servei de repartiment de les bosses (d'orgànica, del plàstic i de rebuig), s'ha contractat una altra persona per agilitar la distribució.

D'altra banda, en el període que es fa el porta a porta s'han obert entre 70 i 80 expedients sancionadors als 12 municipis on s'aplica a persones que no han reciclat correctament. Ara s'han de tramitar i els respectius alcaldes han de signar les sancions.