El conseller comarcal d'ERC Josep Subirana va denunciar al ple que «en política tot no s'hi val. No ens podem permetre pactar amb el 155, ni JuntsxCat ni ERC, tots ho estem fent molt malament». La intervenció del conseller avianès va ser la més crítica del ple d'ahir.

L'avianès Josep Subirana també va carregar contra l'Associació d'Agrupacions d'Electors del Berguedà (AEB) perquè van decidir donar suport a un govern entre JuntsxCat i PSC. Subirana va dir que aquesta decisió es va prendre per un estret marge d'un sol vot de 15 a favor de l'aliança esmentada i 14 perquè «hi hagués un canvi». Així mateix aquest conseller comarcal va qüestionar la cohesió del grup de l'ABE, atès que aquesta agrupació ha retirat la confiança a Pep Llamas, que, juntament amb Patrocini Canal, formen el grup. «No sé quina relació teniu, però sembla que l'agrupació no està gaire unida».

Patrocini Canal va recordar a Subirana que la decisió de l'ABE és fruit d'una votació en què hi va haver una majoria que va apostar pel pacte esmentat al Consell. «Ens creiem completament legitimats per donar suport a aquest govern».

L'alcaldessa d'Avià va demanar «respecte». No es va referir a la crisi interna de l'agrupació.