L'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà inicia una proposta formativa per a final d'aquest any 2019 adaptada a les necessitats del mercat laboral i del teixit empresarial de la comarca. En concret, es realitzaran un total de 12 propostes formatives específiques per diferents sectors i/o àrees de treball com, per exemple, salut, idiomes, comptabilitat, desenvolupament personal, ofimàtica o administració.

Segons fonts de l'ACEB, la finalitat és impulsar una programació orientada a la millora de l'ocupabilitat i la inserció laboral de les persones desocupades i la competitivitat empresarial i el currículum de les persones treballadores augmentant el seu valor dins les empreses. En aquest sentit, s'incentiva als alumnes a adquirir noves qualificacions per adaptar-se als canvis potencials de la seva carrera professional.

Les accions formatives s'organitzen en col·laboració amb la Fundació Paco Puerto, l'Institut per al Desenvolupament de la Formació i l'Ocupació (IDFO), la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès i el Centre Educatiu Jaume Viladoms.

Des de principi d'any, més de 250 alumnes han participat en algun dels 17 cursos organitzats per l'entitat. D'acord amb les necessitats detectades al Berguedà, s'han ofert cursos en les àrees de la comunicació i el màrqueting, salut, desenvolupament personal, gestió empresarial i anglès, com a una necessitat contínua, i formacions puntuals.

D'altra banda, l'associació també ofereix formacions a mida adaptades a les necessitats específiques de cada empresa i s'imparteixen al mateix lloc de treball o a les instal·lacions de l'ACEB. Tots els cursos programats són subvencionats a través del Consorci per a la Formació Contínua de la Generalitat de Catalunya a través del Servei d'Ocupació de Catalunya, per la qual cosa no tenen cap cost ni pels alumnes ni per les empreses.