Més de 150 persones van assistir a la presentació oficial d'ACEBsuma Empresàries i Directives del Berguedà, la nova comissió de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà, que neix amb la voluntat de donar visibilitat al gènere femení dins del sector empresarial. El monestir de Sant Llorenç va quedar petit en la posada de llarg d'aquesta taula de treball integrada per una quinzena de dones que treballaran de manera paral·lela a l'ACEB.

Els principals objectius, a priori, del col·lectiu són tres: la creació d'una xarxa de relacions que permeti a les integrants tenir ajuda i suport en àmbits com l'accés al finançament, la innovació, l'emprenedoria o la internacionalització amb la voluntat d'incrementar la seva visibilitat al sector; crear un espai per intercanviar idees, propostes i noves experiències empresarials; i per últim, trencar els estereotips de les dones en el sector empresarial.

L'acte de presentació del grup de treball va gaudir de la presència del president de l'entitat, Josep Maria Serarols, de les 15 membres de la comissió, i també d'autoritats i diversos empresaris i empresàries de la comarca. Quan li va tocar el torn de paraula, Serarols es va mostrar molt satisfet de la importància de tenir una comissió com aquesta perquè «la dona empresària té molt a fer i a dir dins el teixit empresarial». Judit Vinyes, en representació de la comissió, va explicar algunes de les accions que tenen previstes per als propers mesos. La comissió ja ofereix un curs d'habilitats directives, en el qual algunes membres de la comissió ja estan participant. A l'acte també hi va estar present Meritxell Bautista, fundadora de Fibracat, que va fer una ponència sobre l'empoderament femení basat en la seva experiència professional.