Segueix-nos a les xarxes socials:

Berga acull la segona Trobada de la Comparseria Femenina Popular

Per segon any consecutiu, la capital berguedana aplega una marxa d'imatgeria femenina que dissabte recorrerà el centre

Berga acull la segona Trobada de la Comparseria Femenina PopularD.C.C.

Berga acull, el 7 de març, la segona edició de la Trobada de Comparseria Femenina Popular, que reivindica les festes populars des d'una perspectiva de gènere. Ho organitza La Bauma dels Encantats i l'Ajuntament de Berga, que l'han tornat a muntar «vist l'èxit de participació de l'edició anterior». La nova edició es va presentar, ahir, a l'ajuntament de Berga amb la presència d'Elisabet Casals i David Tristany, de La Bauma, i Roser Valverde, regidora de Festes del consistori.

La trobada començarà a les 5 de la tarda amb la plantada de les colles participants i un berenar popular a la plaça dels Països Catalans. Enguany es canvia l'itinerari per fer més visible la trobada al centre de Berga. A les 6 de la tarda es donarà el tret de sortida de l'itinerari que passarà per la plaça de la Creu, la de les Fonts, Sant Joan (on es farà una aturada) per continuar carrer Major fins arribar a la plaça de Sant Pere pels volts de la 7 de la tarda.

Els organitzadors esperen que hi hagi una desena de colles, una xifra similar a la que hi va haver el 2019. Per ara, a banda de la imatgeria femenina de la Bauma, la gegant Gosolana i la nana Doña Blanca, la trobada comptarà també amb la participació de les següents colles: grup de geganters i gralleres d'Oliana, caparrots de Sant Cugat del Vallès, geganters de Sant Cugat del Vallès, geganters i grallers de la Llacuna, geganters de l'Esquirol, geganters de Sant Joan de Vilatorrada, geganters de Puig-reig, geganters de Sant Feliu de Llobregat, colla gegantera de Guixers i el gall de Parets del Vallès que el porten només dones. Al llarg de la setmana s'acabarà de tancar les confirmacions de les colles participants.

Fonts de La Bauma han explicat que la imatgeria «de les diferents colles participants són personatges femenins històrica i característics de la cultura popular catalana que han representats en els seus municipis un paper important en la vida quotidiana o en el teixit associatiu».

De cara a futures edicions, l'organització preveu plantejar la participació de la Patum dels carrer de la Pietat i la infantil. I no descarten la possibilitat de demanar que es pugui fer una plantada de les figures de la Patum gran.

Ahir, Roser Valverde va explicar que el consistori l'Ajuntament de Berga participarà a Granollers, el 19 de març, a la Jornada professional d'estudi «Gegantes i diablesses: trencant estereotips sexistes en la cultura popular».Valverde va dir que «és important posar sobre la taula la visibilitat de la dona a la cultura popular» i poder explicar «la Patum des d'una perspectiva de gènere».

Prem per veure més contingut per a tu