Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Associació pro Disminuïts presenta un ERTO per als 44 usuaris del Taller Coloma

La gerència diu que el primer objectiu és vetllar per evitar contagis del coronavirus

L'Associació pro Disminuïts presenta un ERTO per als 44 usuaris del Taller ColomaARXIU/ALEIX CAMPRUBÍ

La crisi del coronavirus està afectant també el tercer sector. L'Associació Pro Disminuïts del Berguedà, segons ha confirmat a Regió7, la seva gerent Ester Comellas. L'entitat ja travessava per una greu crisi i lluita per ensortir-se'n.

La mesura s'ha pres en primera instància per raons de salut i per evitar un possible contagi entre els usuaris d'aquest servei ubicat a Avià i al que molts d'ells es desplaçaven en transport públic. I d'altra banda perquè s'hi estan a l'atur podran cobrar un 75% del sou en un moment en què el centre han baixat en picat les comandes. A hores d'ara només romàn obert el servei de bugaderia per poder donar servei a l'hospital de Berga i centres sociosanitaris. I l'atenen professionals i no els beneficiaris de la teràpia ocupacional.

Només treballen els usuaris que fan tasques a la planta de reciclatge del polígon. «Són nois que necessiten sortir de casa» a causa de les seves patologies ha indicat Comellas.

Tot i la crisi del coronavirus hi ha serveis que s'han de mantenir com l'atenció als 12 usuaris de llar-residència. I també fer el seguiment de les 29 persones que viuen en pisos de forma autònoma però amb el seguiment i suport emocional telefònic de monitors i amb 3 visites a la setmana.

Com queden la resta de serveis

A banda del centre especial de treball, hi ha altres serveis de l'Associació afectats per la Covid-19. L'escola d'educació especial de la Llar Santa Maria de Queralt està tancada d'acord amb l'ordre del departament d'Ensenyament. També està tancat el Centre d'Atenció Infantil i Precoç, el Servei de Teràpia Ocupacional, el transport i el menjador.

Prem per veure més contingut per a tu