Els tres grups de l'oposició, Junts per Berga, ERC i PSC, han considerat que la crisi oberta pel polèmic salt de la regidora Roser Rifà s'ha tancat en fals. Coincideixen que treure-li la tinència d'alcaldia és una mesura «simbòlica» i «insuficient» que no té «cap conseqüència pràctica» ja que continua mantenint les carteres que gestiona actualment: Comerç, Consum, Fires, Ocupació, Polígon Industrial, Promoció Econòmica, Subvencions i Turisme.

Els portaveus de Junts per Berga, ERC i PSC, Jordi Sabata, Ramon Camps i Abel Gracia, han coincidit que la decisió del govern de la CUP de retirar a Roser Rifà la primera tinència d'alcaldia per participar en un salt de maces el dimecres de Corpus, sense complir les mesures anticovid-19, hauria d'implicar assumir més responsabilitats. Oimés quan el mateix dimecres el govern va fer una crida a la ciutadania demanant responsabilitat per evitar la propagació del coronavirus. Després, la mateixa nit de dimecres hi va haver aglomeracions als car-rers de persones que van fer salts de Patum utilitzant maces i fuets particulars sense respectar les distàncies de seguretat ni usar mascaretes.

Dijous a la nit, la regidora Roser Rifà va demanar «disculpes als veïns i veïnes que s'hagin pogut ofendre per la meva actuació». Va assegurar que en el moment de la celebració es trobava amb la seva unitat familiar i es complien les condicions preventives relatives a les trobades de caràcter social a l'aire lliure.

Jordi Sabata, cap de files de Junts per Berga, ha dit que la regidora «construeix un relat fictici perquè no es complien les mesures anticovid-19, no hi havia distàncies de seguretat ni es duia mascareta». Sabata ha indicat que «no seguir les indicacions de l'alcaldessa del mateix partit no té conseqüències ni a l'Ajuntament ni al partit». També ha assenyalat que la CUP «tira pilotes fora sense assumir responsabilitats» .

Per la seva banda, Ramon Camps, el portaveu del grup d'ERC, va lamentar que malgrat tot «no hi haurà cap canvi en el funcionament ni en la presa de decisions. La coherència i l'exemple de com cuidar-nos passen a segon pla».

I Abel Garcia, del PSC, ho considera insuficient i diu que «no dona resposta respecte a la no actuació policial per aturar el que estava passant en aquell moment», referint-se a les aglomeracions.