Junts per Berga ha denunciat la situació de deixadesa que hi ha en diferents parcs i zones verdes de la ciutat després del confinament. En el darrer ple ordinari del consistori berguedà la regidora Ariadna Herrada va demanar explicacions al govern de la CUP sobre la situació d'aquestes zones d'esbarjo, en especial la del Parc del Lledó. «L'hem anat a visitar i hem rebut fotos dels veïns. El seu estat és deplorable i aquest és un moment en què la gent vol sortir i gaudir, i la realitat és que aquests parcs estan molt malament», va dir Herrada. El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Berga, Aleix Serra, no es va amagar i va respondre que «la situació dels parcs i jardins de Berga no és la que voldríem».

Herrada va fer extensible la situació del Parc del Lledó als diferents parcs de Berga i va esmentar també l'estat del Parc Municipal de la zona del Pla de l'Alemany. La regidora de Junts per Berga va reclamar solucions a l'equip de govern. «S'han tornat a obrir els parcs infantils i sembla que només s'hagi tret la cinta que els protegia, no sembla que s'hagin netejat ni adequat com calia. Tot això dona una imatge de deixadesa i de mal estat de la ciutat. Ens sembla imperdonable tenir-los com estan ara actualment», va afirmar. Després de l'exposició d'Herrada, Aleix Serra va reconèixer que la situació no és la desitjada per diferents motius i que la suma de diferents circumstàncies no ha ajudat a poder treballar en el manteniment i cura de les zones. «Partim de la situació que tenim una plantilla de jardiners insuficient, aquesta segona meitat de l'any hem de trobar la manera de reforçar la plantilla perquè no és suficient per gestionar la quantitat d'arbrat, zones verdes i camins que tenim a la ciutat». A la falta de personal, segons el regidor, s'hi sumen les fortes pluges que han caigut en les últimes setmanes. «Hi ha espais de la ciutat on anem endarrerits i no hem pogut atrapar el creixement de la vegetació d'aquesta primavera i principi d'estiu tan plujós. No perquè no s'hi estigui treballant, sinó perquè no s'atrapa. Es passa cada dia per alguns trams i no es passa prou sovint per tot arreu», va dir Serra.

Finalment, la pandèmia i els seus efectes també han fet que jardiners i cuidadors no poguessin treballar com hagués passat en una temporada normal. «Durant les setmanes del confinament més estricte els jardiners no van poder treballar i després la plantilla s'ha vist afectada en primera persona per les infeccions. Aquesta situació no es resol en pocs dies, s'ha allargat moltes setmanes la situació de baixa obligatòria i el suport del Taller Coloma també es va veure endarrerit», va afirmar Serra.

L'actuació al Lledó, sense data

La regidora Ariadna Herrada va insistir en la situació del Parc del Lledó i va recordar a Serra que els 30.000 euros del primer pressupost participatiu de Berga s'han de destinar a fer millores en aquest parc. «Ara a l'estiu no es podrà executar la reforma del parc i la gent no en podrà gaudir, la deixadesa fa que es faci un mal ús de les instal·lacions, que hi entri gent a la nit, que es facin activitats que no pertanyen a un parc...», va dir Herrada.

Serra va confirmar que l'Ajuntament de Berga encara no té data per executar la proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius de la ciutat, però que s'han d'executar sí o sí en el que queda d'any 2020. «Encara no tenim data però ens marquem aquesta segona meitat de l'any. Tenim mig any per fer aquestes actuacions i la voluntat absoluta de dur-les a terme en aquest termini, ja que si no seria una molt mala manera de començar aquest camí dels pressupostos participatius», va assegurar el regidor d'Urbanisme.