Carme Cirera Artigas, alcaldessa de Vilada del 1995 al 2005, ha mort aquest dimecres als 63 anys víctima d'una malaltia. Cirera va ser batllessa de la localitat berguedana durant deu anys i va treballar tres dècades al consistori.

Com a mostra de la seva importància a la vila, l'Ajuntament de Vilada ha decretat dos dies de dol oficial al poble i ha anunciat que durant els propers dies es posarà el seu nom a un espai emblemàtic del municipi en record i homenatge a la seva tasca.

Cirera era una històrica partit socialista a la comarca del Berguedà. Era membre de l'Executiva del PSC al Berguedà i també formava part del Consell de la Federació XI (Bages, Berguedà i Solsonès). L'enterrament de Carme Cirera serà avui dijous a les 16.00h a l'església de Sant Joan de Vilada i es seguiran les mesures contra la covid-19. L'ajuntament de Vilada ha explicat a aquest diari que s'instal·lara megafonia a la plaça de l'església perquè tothom que no hi entri per les mesures de seguretat pugui seguir el funeral des de l'exterior.

L'actual alcalde de Vilada, Quim Espelt ha explicat a Regió7 que Carme Cirera «era un pilar per Vilada, sobretot per la vida cultural i lúdica del municipi. Era un persona que des de sempre havia participat en moltes associacions i era el motor de moltes de les activitats que es feien a Vilada; i a part, una amiga que es trobarà molt a faltar».

L'exalcaldessa era una persona plena de vida i activitat, disposada sempre a participar en tot allò que suposés una millora en qualsevol dels àmbits de la vida. També va destacar en la seva faceta més social. Segons l'Ajuntament de Vilada, Carme Cirera va ser «un pilar imprescindible pel municipi» com a fundadora i membre activa del grup cultural 'La Teia' o la colla gegantera del poble. «Des del consistori volem agrair la dedicació, l'empenta i l'esforç de la Sra Carme Cirera, durant tota la seva vida, treballant per Vilada i la seva gent», ha exposat el consitori en un comunicat.

Fa mig any, al mes de febrer, Cirera va deixar el càrrec de regidora a l'Ajuntament de Vilada per qüestions personals i per dedicar-se a altres activitats de caràcter social i cultural. La Federació del PSC del Bages, Berguedà i Solsonès ha publicat un missatge a Twitter per informar de la «pèrdua d'una gran amiga i companya». Abel Garcia, regidor socialista a l'Ajuntament de Berga, també ha volgut tenir un record per Cirera apuntant que "perdre una companya com la Carme és un cop molt dur, encara li quedàven moltes coses per fer i encara moltes més per aportar. Sempre disposada a ajudar i a col·laborar en benefici dels altres".