Segueix-nos a les xarxes socials:

S'estrena el primer centre comercial online del Berguedà

El Formiguer ofereix productes d'una quarantena d'establiments de proximitat de la comarca

S'estrena el primer centre comercial online del BerguedàOriol Trasserra

El primer centre comercial online del Berguedà ja és una realitat. Dues emprenedores de la comarca, Anna Romera i Gemma Sobrevias, han posat en marxa El Formiguer, un marketplace que serveix de plataforma de venda a una quarantena d’establiments de la comarca.

L’objectiu d’El Formiguer és impulsar aquesta plataforma digital per donar un cop de mà i potenciar el comerç de proximitat en aquests moments de dificultat on el treball col·laboratiu i les plataformes digitals han agafat especial rellevància.

La nova plataforma de vendes permet als comerciants repartir costos, atraure clients i augmentar la visibilitat dels seus negocis. «Creiem en la comarca i no volem que cap més comerç tanqui», ha afirmat Romera durant l’estrena del projecte. La pàgina web www.elformiguer.cat s’ha inaugurat aquest dimarts a la seu de l’Assocació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB).

El marketplace ofereix productes de proximitat en un format senzill i intuïtiu. Els clients poden accedir al lloc web i realitzar les seves compres als diferents establiments berguedans que s’hi han adherit. Com a fet destacat, els visitants poden afegir a la cistella productes de diferents comerços i realitzar el pagament conjunt. Un cop ho tenen tot pagat en format online, els clients poden triar si anar a buscar els productes a la botiga o rebre’ls directament a casa en menys de 24 hores. El servei també estarà disponible per la resta de Catalunya i de l’estat espanyol.

Aquest centre comercial online compta de moment amb una quarantena d’establiments que paguen una quota per poder ser-hi. Actualment hi ha més d'un miler de productes però està obert a tots els comerços de la comarca que s’hi vulguin sumar.

En les seves primeres passes el projecte ofereix productes tan variats com articles per a nadons de Nap-Buf, articles de roba de Els Plens, productes de bijuteria de la Joieria Climent, embotits de Puig-Fitó o productes de la Patum del Molí del Castell.

A El formiguer els clients també hi podran trobar diferents ofertes diàries amb productes a preu rebaixat. Properament, el marketplace oferirà més opcions i Gemma Sobrevias va anunciar que treballen per oferir properament ofertes en Allotjaments/Restauració, productes de Km.0 i oci/cultura.

A la presentació del projecte hi ha assistit Bàrbara Minoves, directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement a la Catalunya Central, Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Maria Serarols, president de l’ACEB, Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà o Jordi Badia, president del Gremi d'Hostaleria del Berguedà. En els seus parlaments, tots ells han coincidit en que aquesta és una eina que potenciarà el comerç de la comarca i que més que mai farà del Berguedà una «terra de futurs».

Prem per veure més contingut per a tu