«Amb el pacte es busca poder consolidar canvis estratègics de ciutat en clau d’esquerres, amb un consens més ampli i amb una majoria clara treballant en pro del bon funcionament de la ciutat». D'aquesta manera justifiquen l'equip de govern de la CUP de Berga i ERC la decisió de governar en coalició el que resta aquest mandat, un acord que han d'acabar de lligar. L'entrada d'ERC al govern suposarà que la ciutat tingui 10 regidors dels 17 de la corporació, 8 de la CUP i 2 dels republicans. Junts per Berga en té 6 i el PSC 1.

En un comunicat conjunt dels dos grups exposen en què es tradueix ara per ara aquest acord: ERC entra al govern de Berga amb els seus dos regidors fet que «no suposarà cap cost addicional per l'Ajuntament de Berga». Esquerra s'acollirà al codi ètic de la CUP. I es treballarà «conjuntament les ordenances fiscals i els pressupostos municipals per garantir l'equilibri entre despeses i ingressos i el bon funcionament de la ciutat per poder abordar les prioritats estratègiques que prioritzem per l'any 2021».

En el mateix comunicat exposen que a hores d'ara «estan treballant per tal de poder tancar un pacte de legislatura» que serveixi per «poder consolidar canvis estratègics de ciuta en clau d'esquerres, amb un consens més ampli i amb una majoria clara treballant pel bon funcionament de la ciutat».

L'Ajuntament de Berga tindrà un govern de coalició cosa que no passava des del mandat 2003-2007. Es tracta d'una entesa que d'entrada farà possible apujar l'IBI per al 2021 com proposa la CUP que amb 8 regidor necessita almenys un vot més per aconseguir la majoria absoluta necessària per aprovar la proposta d'increment que s'ha estat debatent a la comissió d'ordenances municipals des del setembre en sengles reunions amb representants de tots els grups municipals tal i com va avançar aquets diari al seu dia.