L'Ajuntament de Berga està treballant per derivar a l'Hotel d'Entitats les proves PCR que es realitzen al CAP Ajuntament de BergaBerguedà. D'aquesta manera es pretén evitar les aglomeracions i reduir les llargues cues que es produeixen diàriament a l'exterior de l'ambulatori de la capital berguedana. Així ho ha explicat aquest dilluns en una roda de premsa el regidor d'afers socials de l'Ajuntament de Berga, Ivan Sánchez, que ha afirmat que des del consistori i des de l'ambulatori s'està estudiant prendre aquesta decisió.

El regidor ha desvelat que la intenció de l'ajuntament és traslladar la realització de PCR a l'Hotel d'Entitats per així descongestionar el CAP. «La cua es deu bàsicament a que hi va gent per afectacions quotidianes i molta gent que hi està anant per fer-se les PCR. La idea és poder passar gran part d'aquestes proves a un espai molt més ampli i alliberar l'ambulatori per poder atendre aquestes afectacions més quotidianes». L'Hotel d'Entitats, ubicat al carrer Mestre Pedret de la capital berguedana, ja acull enguany la campanya de vacunació de la grip.

La nova separació també servirà per evitar que pacients amb símptomes de coronavirus que es van a realitzar les proves s'hagin de barrejar amb els pacients que visiten el CAP per altres assumptes mèdics. L'olvanesa Judit Parra va denunciar a aquest diari que a la cua de l'ambulatori de Berga s'hi barrejava «gent que tenia visita, persones que s'havien de fer PCR que estossegaven».

A més, Sánchez ha explicat també que des del CAP se'ls ha demanat que s'instal·lin carpes a la zona exterior on es formen les cues per evitar que la gent es mulli en dies de pluja. El regidor ha afirmat que ja s'ha realitzat aquest petició i que les carpes per evitar les inclemències meteorològiques s'instaran properament.