Representants de la Fundació La Caixa i CaixaBank han lliurat a l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà els 13.160 euros que s'han obtingut gràcies a la participació de 204 voluntaris en 658 activitats a la Catalunya central durant la Setmana Social Digital, que es va dur a terme entre els dies 17 i el 25 d'octubre.

En el cas del Berguedà, la col·laboració de la Setmana Social Digital es destinarà a la bugaderia del centre especial de treball Taller Coloma. Fonts de l'entitat han explicat que l'objectiu del projecte «és renovar la bugaderia perquè els processos siguin més eficients, per ser més sostenibles i poder així mantenir els llocs de treball».

El donatiu l'ha recollit la presidenta de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Cecília Camprubí, de mans de representants de CaixaBank.

L'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà presta serveis a persones amb discapacitat intel·lectual i el seu objectiu es que aquestes persones puguin dur a terme el seu projecte de vida amb el suport necessari a través de tot el que ofereix l'Associació.

L'APDPB gestiona un Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, una escola d'educació especial, un Centre Ocupacional, el Centre Especial de Treball, una Llar Residència i el servei de suport a l'autonomia que es dona a la pròpia llar.

L'Associació atén actualment unes 450 persones l'any.

A les edicions presencials celebrades fins ara, les Setmanes Socials de CaixaBank han generat més de 70.000 participacions a projectes de suport a col·lectius vulnerables.