09 de novembre de 2020
09.11.2020
Regió7

La residència Sant Bernabé de Berga pateix quatre defuncions per covid-19 aquest cap de setmana

Hi ha 41 casos positius a l'interior del centre i 20 treballadors afectats

09.11.2020 | 13:03
Sánchez i Venturós a la roda de premsa.

La residència Sant Bernabé de Berga ha patit quatre defuncions per covid-19 en els últims dos dies. Així ho ha explicat aquest dilluns l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en una roda de premsa en la que també ha informat que el centre assistencial berguedà té 41 casos positius de coronavirus entre els seus residents. Pel que fa als treballadors de la residència, hi ha 20 persones afectades pel virus. «Hem de lamentar profundament quatre defuncions a la residència que s'han produït en el decurs d'aquest cap de setmana. Una va tenir lloc el dissabte i tres van ser diumenge», ha concretat Venturós.

Els usuaris de la residència Sant Bernabé afectats per la covid-19 continuen aïllats a les seves habitacions seguint el protocol marcat pel departament de Salut. Montse Venturós ha dit que «persones de salut pública ens estan donant suport i també professionals del centre d'atenció primària d'aquí a la ciutat, que fan visites diàries a la residència. A més, durant dos dies a la setmana la persona encarregada de l'àmbit de psicologia de la residència telefona a totes les famílies per exposar-los en quina situació es troben els seus familiars».

L'alcaldessa ha recalcat que els treballadors del centre també truquen a les famílies per informar de l'estat dels residents. «Malgrat no poden tenir visites si que tenen un acompanyament molt accentuat per part dels treballadors de la residència, que estan en contacte amb totes les famílies, també amb les que no han donat positiu, ja que aquestes persones també estan aïllades i no tenen contacte amb el seus familiars», ha exposat Venturós.

Tot i aquest acompanyament, Ventruós ha mostra la seva preocupació per la salut mental dels residents i ha assegurat que «la situació emocional dels avis evidentment ens preocupa, de la mateixa manera que també preocupa als professionals de la residència, evidentment. No és gens agradable haver-se d'estar aïllat i tampoc és gens agradable no poder rebre visites, veure els teus companys i tenir la quotidianitat habitual. Desconec l'estat de cada una d'aquestes persones però és lògic i evident que bé no ho estan passant».

Amb 20 treballadors afectats pel virus, la residència Sant Bernabé ha pogut cobrir totes les places amb substituts. A més, Venturós ha explicat que «també hem començat a reincorporar personal que ja ha estat donat d'alta, que havien sigut portadores del covid i que havien estat en aquesta situació».

32 serveis i sis denúncies a la ciutat


La Policia Local de Berga ha realitzat un total de 32 serveis derivats de l'estat d'alarma a la ciutat. A més, s'han hagut d'interposar sis denuncies per incomplir les normes. En concret, hi ha hagut 2 denuncies per l'incompliment de l'ús de la mascareta i sis denuncies per saltar-se les restriccions de mobilitat horària. Les dades les ha facilitat Montse Venturós, regidora de Governació, en la roda de premsa d'aquest matí. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit