Amb l'entrada de Catalunya, dilluns vinent, a la primera fase de la desescalada prevista per la Generalitat, bars, restaurants, cines, teatres, gimnasos i extraescolars podran reprendre l'activitat, tot i que de forma limitada. A Berga i comarca, com afectarà l'inici d'aquesta fase? Tingues en compte que es manté el toc de queda, la limitació de la mobilitat els caps de setmana i la limitació de les trobades socials a 6 persones.

Teatre Municipal de Berga

La programació cultural del Teatre Municipal de Berga arrencarà el diumenge, 29 de novembre, amb la representació ‘El silenci dels telers’ de Maria Casellas (18h). En referència a les propostes reprogramades, l’espectacle ‘Pep Bou Experiències’ es farà el diumenge, 6 de desembre (18h), mentre que el concert de Pau Vallvé es realitzarà el dissabte, 12 de desembre (19h). L’actuació de Magalí Sare & Sebastià Gris es portarà a terme el divendres, 18 de desembre (19h), tal i com estava anunciada. L’àrea de Cultura està treballant per incloure els muntatges teatrals ‘La nena dels pardals’ i ‘Els Brugarol’ en la temporada cultural de 2021. Les entrades anticipades ja es poden adquirir.

Activitats de l’Any Perucho

Una de les activitats complementàries previstes en el marc de l’Any Perucho es mantindrà, però canviarà d’horari i emplaçament. Es tracta de l’espectacle titulat ‘El romanç de les històries naturals’, que es farà el 27 de novembre, a les 7 de la tarda a l'església de Sant Francesc.

Exposicions en equipaments culturals

Les exposicions ‘Vampirs a Berga!’ i ‘La Patum al Convent de Sant Francesc’ que acullen el Museu Comarcal de Berga i el Convent de Sant Francesc, respectivament, romandran obertes al públic ampliant l’aforament d’aquests espais fins al 50%. L’horari d’obertura del Museu Comarcal de Berga serà de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h, mentre que l’exposició de La Patum al Convent de Sant Francesc es podrà visitar de divendres a diumenge, d’11 a 14 h i de 17 a 20.30 h. L’Ajuntament de Berga mantindrà la gratuïtat de l’exposició de La Patum per a tots els visitants durant el que resta del mes de novembre a causa de la situació actual de restriccions per la covid-19 i amb motiu del XVè aniversari de la proclamació de La Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Reobre el Tossalet i Activitats esportives

Les instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats podran obrir amb un aforament màxim del 30%. Això significa que les entitats esportives locals podran reprendre els entrenaments als pavellons esportius, tot i que es mantenen suspeses les competicions.

Complex esportiu El Tossalet

El Centre Esportiu Municipal El Tossalet també podrà reprendre l’activitat i les classes dirigides reduint l’aforament de l’equipament al 30% i controlant l’accés mitjançant cita prèvia. No es podrà fer ús dels vestidors, a excepció dels usuaris i usuàries de la zona de piscines. D’altra banda, es reobriran les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure amb una limitació d’aforament del 50%. En aquest sentit, es podrà tornar a fer ús de les pistes de tennis, pàdel, frontó i vòlei, el parc de calistènia i l’skatepark.

Es manté el toc de queda

En aquest apartat no hi ha canvis. El toc de queda està establert actualment entre les 22.00 hores i fins a les 6.00 h i es mantindrà durant els quatre trams, que s'allarguen fins al gener, per la qual cosa inclou el Cap d'Any, que s'haurà de celebrar a casa.

Mobilitat

El confinament perimetral de Catalunya durant la setmana es manté en les primeres dues fases, mentre que la del cap de setmana s'anirà ampliant durant aquest període: municipi en el primer tram (del 23 de novembre al 6 de desembre) i comarcal en el segon (del 7 al 20 de desembre).

Bars i restaurants

Les terrasses de bars i restaurants podran obrir amb una distància mínima 2 metres entre taules i una limitació de 4 persones per taula, excepte grups bombolla, i podran també servir a l'interior amb limitació d'aforament del 30%. L'horari serà des de les 5 del matí fins a les 21.30 hores, abans del toc de queda, que es manté.

Fira del Joc i de Nadal virtual

Segons l'Ajuntament de Berga, el Pla sectorial de fires i mercats de Nadal que ha elaborat la Generalitat de Catalunya permetria celebrar la Fira del Joc i de Nadal, però l’esdeveniment es faria amb restriccions i sense poder comptar amb activitats de dinamització dins del recinte firal. Això ha comportat la reconversió de la mostra prevista pel 6 de desembre. Enguany, la vuitena edició de la fira serà virtual i inclourà tota una jornada de propostes dedicades al joc que es portaran a terme a través d’una plataforma en línia. Els detalls de la fira organitzada per la Cia. de Jocs l’Anònima i l’Ajuntament de Berga es donaran a conèixer properament.