Segueix-nos a les xarxes socials:

El Berguedà va ser el 2019 la comarca amb un índex més alt de recollida selectiva

El territori ha rebut el reconeixement de l'Agència de Residus de Catalunya

El Berguedà va ser el 2019 la comarca amb un índex més alt de recollida selectivaarxiu particular

El Berguedà ha rebut un reconeixement per part de l´Agència de Residus de Catalunya per ser la comarca amb el major índex de recollida selectiva durant l´any 2019. La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, acompanyada del director de l´Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, van lliurar aquest dijous de forma telemàtica els reconeixements als ens locals amb millors resultats.

Aquests guardons, que s´han lliurat periòdicament des de l´any 2017, volen ser un reconeixement públic als esforços que fan els ens locals de Catalunya per incrementar els resultats de prevenció i recollida selectiva de residus.

La comarca del Berguedà ha estat reconeguda en dues categories. La més important, la de recollida selectiva total, amb un 68.95%, i per altra banda, la comarca també ha estat la millor de Catalunya en la categoria de recollida d´envasos lleugers, amb un 10,38%.

Pel que fa als municipis de la comarca, la ciutat de Berga ha estat reconeguda en la categoria de recollida selectiva de la fracció orgànica en els municipis d´entre 15.001 i 60.000 habitants, amb un 26,11% de reciclatge orgànic, i també en la categoria de recollida de vidre, amb un 7,41%. Per últim, el poble de Capolat ha estat mencionat en la categoria de paper i cartró en municipis de menys de 1.000 habitants.

Prem per veure més contingut per a tu