13 de desembre de 2020
13.12.2020
Regió7

El Berguedà vol captar l'interès dels turistes durant la temporada d'hivern

L'Agència presenta un catàleg d'activitats per promocionar la comarca en els mesos més freds

12.12.2020 | 19:28
El Berguedà vol captar l'interès dels turistes durant la temporada d'hivern

Amb la intenció de captar l´interès turístic a la comarca del Berguedà durant tot l´any, l´Agència de Desenvolupament del Berguedà ha elaborat un catàleg de propostes turístiques d´hivern.

El catàleg mostra la gran varietat d´activitats que es poden desenvolupar al Berguedà durant els mesos més freds de l´any, i inclou 13 modalitats, 15 empreses de guiatges i 35 activitats. Algunes d´aquestes són alpinisme, astronomia, bany de bosc, escalada i ferrades, espeleologia, esquí, marxa nòrdica, orientació, parapent, salt de pont, raquetes de neu, segway o bé senderisme.

Segons l´Agència, aquest catàleg respon a un doble objectiu. Primer, donar a conèixer els serveis de guiatges en el medi natural, tant els focalitzats en el turisme actiu com els mediambientals o divulgatius, i d´altra banda, demostrar que el Berguedà és una comarca on es poden realitzar activitats els 12 mesos de l´any, no només a l´estiu amb els punts d´aigua naturals o a la tardor amb la temporada de bolets.

Lluís Vall, president de l´Agència de Desenvolupament del Berguedà, ha explicat que «el Berguedà és un territori per gaudir-lo tot l´any, l´oferta d´activitats i professionals per dur a terme durant la temporada d´hivern és també ben variada, és important vendre totes les possibilitats de gaudir del Berguedà, és per això que des de l´ADBerguedà creiem oportú oferir aquest catàleg amb tota l´oferta agrupada».

Totes les empreses i els guies que apareixen en el catàleg estan localitzats a la comarca del Berguedà. D´aquesta manera, i en paral·lel a la presentació del catàleg, es pretén donar un impuls a les empreses del territori.

A més, l´Agència ha confirmat que totes les empreses figuren en el cens d´organitzadors d´activitats fisicoesportives en el medi natural de la Generalitat de Catalunya i els guies es troben inclosos en el registre de professionals de l´esport de Catalunya en la disciplina que els pertoca. D´aquesta manera es vol garantir la qualitat i la seguretat que ofereixen les empreses berguedanes incloses en el catàleg.

Al principi d´estiu, l´Agència de Desenvolupament del Berguedà ja va elaborar un primer catàleg que aglutinava un seguit d´activitats per fer amb guia al Berguedà. Ara, amb l´èxit de la primera versió i amb l´arribada del fred, han decidit elaborar un altre catàleg amb propostes d´hivern.

El catàleg es distribuirà digitalment en format PDF a tots els establiments d´allotjament de la comarca, a les oficines de turisme del Berguedà i a altres territoris, així com també a diverses webs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook