Rosa Pujols Castellà (Berga, 1975) és la nova gerent del Consell Comarcal del Berguedà i substitueix en el càrrec a Eduard Barcons Comellas. Pujols té un ampli coneixement del funcionament de les administracions locals, on fa dotze anys que treballa. Des del 2008 forma part de l'equip de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. El 2017 va ser nomenada directora d'operacions de l'entitat.

Està previst que el nomenament de la nova gerent de l'ens comarcal s'aprovi en el ple del 3 de març i que ocupi el càrrec a partir del dia 4. Rosa Pujols ha declarat que assumir aquesta nova responsabilitat "suposa un repte" que afronta amb un plus de determinació per contribuir al desenvolupament del Berguedà en uns moments especialment difícils a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Per la seva banda, Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà ha manifestat que Rosa Pujols "és una persona que té experiència en l'administració pública" i alhora "coneix bé la comarca". Pujols té el perfil que requereix actualment el Consell i pot començar a treballar "de forma immediata" alhora que és una persona de "consens".

El perfil

Rosa Pujols és diplomada en Ciències Empresarials i ha realitzat diversos postgraus, el darrer en Gestió Gerencial i Direcció Pública Local. La seva trajectòria professional va iniciar-la l'any 1996 a l'empresa privada i en el sector de la distribució. Va viure dos anys a Madrid treballant a la seu central de Carrefour. Els primers 12 anys de la seva vida laboral va estar a l'empresa privada.

Després, va introduir-se a l'administració pública i ara ja en fa 12 que s'hi dedica. Concretament, el desembre de 2008 va entrar a treballar a l'Agència de Desenvolupament del Berguedà quan encara era el CFI Cercs-Berguedà, com a responsable del Servei d'Innovació i Empresa, i on, posteriorment, el 2017 va passar a ser directora d'operacions de l'entitat. Es mare de 3 fills la Queralt, la Clara i el Roc.