Segueix-nos a les xarxes socials:

Una donació permetrà ampliar el centre de dinosaures

Gràcies a la col·laboració amb CaixaBank, el centre d'interpretació Fumanya disposarà d'una nova ruta

Una donació permetrà ampliar el centre de dinosaurescaixabank

Una donació de 20.000 euros de la Fundació La Caixa permetrà ampliar el Centre d'Interpretació de Dinosaures Fumanya, gestionat per l'Ajuntament de Cercs, i crear també la Ruta del Cretaci.

Actualment el centre consta de l'edifici de recepció i botiga, i de l'edifici del museu. Amb l'ampliació es podrà transformar l'espai i convertir-lo en parc exterior, per tal de crear la Ruta del Cretaci, i ampliar la visita actual amb un itinerari exterior d'apropament a les petjades i els espais geològics.

El Centre d'Interpretació, així com els ajuntaments implicats en el projecte (Fígols, Vallcebre, Cercs, Saldes i Guardiola de Berguedà), realitzen actuacions adreçades a la promoció i atenció de les persones amb discapacitat física, intel·lectual, sensorial o amb malalties mentals per aconseguir la seva integració social.

A més de la passarel·la exterior per la Ruta del Cretaci, el Centre d'Interpretació de Dinosaures Fumanya ha dissenyat la museografia existent amb elements fòssils originals i còpies, fidels en matèria i textura a escala natural, per afavorir el tacte visual de les persones cegues.

També es disposa d'accessibilitat i mobilitat per a persones amb cadira de rodes i audioguies per a persones sordes.

Jaume Masana, director a Catalunya de CaixaBank, va destacar «la importància de l'accessibilitat i la inclusió de les persones amb alguna dificultat en la mobilitat, i que aquesta col·laboració entronca amb l'objectiu del Pla Estratègic de l'entitat, que vol ser referent en gestió responsable i compromís amb la societat».

Per la seva banda, Jaume Calderer, alcalde de Cercs, va agrair a CaixaBank la seva implicació.

Prem per veure més contingut per a tu