Una donació de 20.000 euros de la Fundació La Caixa permetrà ampliar el Centre d'Interpretació de Dinosaures Fumanya, gestionat per l'Ajuntament de Cercs, i crear també la Ruta del Cretaci.

Actualment el centre consta de l'edifici de recepció i botiga, i de l'edifici del museu. Amb l'ampliació es podrà transformar l'espai i convertir-lo en parc exterior, per tal de crear la Ruta del Cretaci, i ampliar la visita actual amb un itinerari exterior d'apropament a les petjades i els espais geològics.

El Centre d'Interpretació, així com els ajuntaments implicats en el projecte (Fígols, Vallcebre, Cercs, Saldes i Guardiola de Berguedà), realitzen actuacions adreçades a la promoció i atenció de les persones amb discapacitat física, intel·lectual, sensorial o amb malalties mentals per aconseguir la seva integració social.

A més de la passarel·la exterior per la Ruta del Cretaci, el Centre d'Interpretació de Dinosaures Fumanya ha dissenyat la museografia existent amb elements fòssils originals i còpies, fidels en matèria i textura a escala natural, per afavorir el tacte visual de les persones cegues.

També es disposa d'accessibilitat i mobilitat per a persones amb cadira de rodes i audioguies per a persones sordes.

Jaume Masana, director a Catalunya de CaixaBank, va destacar «la importància de l'accessibilitat i la inclusió de les persones amb alguna dificultat en la mobilitat, i que aquesta col·laboració entronca amb l'objectiu del Pla Estratègic de l'entitat, que vol ser referent en gestió responsable i compromís amb la societat».

Per la seva banda, Jaume Calderer, alcalde de Cercs, va agrair a CaixaBank la seva implicació.