Segueix-nos a les xarxes socials:

Les Associacions de Veïns de Berga demanen una investigació per les accions contra edificis religiosos de la ciutat

Reclamen que tots els grups del consistori condemnin els fets "sense pal·liatius"

Les Associacions de Veïns de Berga demanen una investigació per les accions contra edificis religiosos de la ciutat

Les Associacions de Veïns de Berga han expressat en un comunicat el seu malestar per les pintades i accions contra edificis religiosos de la ciutat en el marc del 8-M, i reclamen que es porti a terme una investigació policial per tal que els autors assumeixin el cost de les tasques de neteja que en aquests últims dies ha portat a terme la brigada municipal.

Les associacions asseguren que comparteix la intenció i els motius de la commemoració del 8-M, "amb el desig d'aconseguir la completa igualtat

de gènere en tots els àmbits de la vida". Però acte seguit, recalca que "els actes vandàlics que malmeten el patrimoni històric i monumental tant públic com privat, amb pintades i assenyalaments, són actituds que creiem totalment contràries a l'esperit i motiu de l'esmentada commemoració".

D'altra banda, el veïnat demana a l'Ajuntament i a tots els grups municipals del consistori una condemna "sense pal·liatius" dels fets, i considera que si no es produeix "en seran còmplices". Fins i tot, les entitats amenaçen amb emprendre accions judicials. "Estem tips de la passivitat envers les persones que embruten i fan malbé el patrimoni de la ciutat, els elements urbans i les propietats privades. La paciència s'ha acabat i a partir d'ara contemplarem els possibles processos legals que calguin per aturar aquests fets", adverteixen en el comunicat.

Prem per veure més contingut per a tu