Castellar de n'Hug ha finalitzat aquest dilluns les obres de millora d'una part de la carretera que connecta el municipi amb la carretera GI-401, a escassos quilòmetres de Gombrén. Es tracta d'una via rural que compta amb un important trànsit de vehicles durant una part important de l'any, especialment des dels mesos d'estiu fins a l'hivern per raons vàries.

A l'estiu, acostuma a ser freqüentada pels vehicles que es desplaçen a la segona residència a Castellar de n'Hug i per marxes cicloturistes, a la tardor és utilitzada pels boletaires que omplen els boscos de la Serra de Montgrony, i a l'hivern es converteix en una via d'accés a la Molina a través del Coll de la Creueta pels esquiadors de municipis de la zona. A més, pels mateixos veïns de Castellar de n'Hug és la forma més curta d'accedir al Ripollés i a les comarques gironines.

L'alcalde de la població, Salvador Juncà, ha comentat a Regió7 que s'han reasfaltat cinc quilòmetres en els quals el ferm estava en "molt mal estat", i també s'ha pavimentat amb formigó un tram de poc més d'un quilòmetre de la cuneta. L’actuació s’ha finançat a través del Pla “ Xarxa de Governs Locals” de la Diputació de Barcelona, que ha sufragat uns 185.000 euros, mentre que el consistori berguedà n'ha aportat uns 6.000. Les obres les ha portat a terme l'empresa Pasquina S.A.

D'altra banda, s'ha arranjat el camí de Cal Ros i asfaltat tots els carrers del barri amb l’asfalt. També s'ha renovat l’enllumenat públic millorant l’eficiència energètica amb la substitució de 30 punts d’il·luminació exterior amb tecnologia led. Aquesta obra està finançada pel Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya 2020-2024, amb un pressupost de 77.000 euros.