El grup parlamentari el PSC ha presentat una proposta de resolució per reclamar que es tiri endavant la millora de dos trams de la carretera C-26, entre Navès (al Solsonès) i Berga, i entre Berga i Borredà, al límit provincial amb el Ripollès. Segons els socialistes, aquest segon tram disposa de projecte executiu «des de fa deu anys, amb el compromís del Govern que tiraria endavant, al cap de dos anys de la seva aprovació».

Aquesta formació exposa que «va ser el propi Govern qui va fixar els límits dels trams, de manera que és lògic reclamar la seva execució, complint les previsions del mateix Govern. I els dos trams son lògics en un pla de millores que es vagi estenent, a banda i banda, fins arribar a final de trajecte».

En la moció el grup parlamentari del PSC recorda que la C-26 és una de les carreteres transversals de Catalunya que uneix diverses capitals de comarca, «com són Berga i Solsona, a més d’Olot i Ripoll. Per aquest motiu també se la coneix per Eix Prepirinenc. Comença a Alfarràs (Segrià) i acaba a Borrassà (Alt Empordà)». En aquest sentit, argumenta que, en moments esporàdics, el Govern de la Generalitat ha dut a terme millores en alguns dels seus trams, «però sense una visió de conjunt que permetés garantir la continuïtat de les actuacions fins a la seva culminació. S’han redactat projectes que donaven a entendre la propera adjudicació de les obres, però després no s’han inclòs en els pressupostos corresponents. El resultat, ha estat la congelació de les obres, sense data determinada».