L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central organitza una jornada tècnica en línia el proper 20 de desembre on s’exposaran tres experiències d’èxit d’empreses que han innovat durant els últims mesos coincidint amb la covid-19.

L’activitat, que serà gratuïta i serà online, admet la participació de tots aquells que estiguin interessats a conèixer com aquestes tres empreses ubicades en territori rural han fet de la crisi una oportunitat.

Les tres empreses que explicaran la seva fundació i funcionament han nascut durant la pandèmia de la covid-19 o bé han fet algun gir inesperat en la seva activitat per adaptar-se millor a la nova situació. En els tres casos ha estat un èxit rotund. La jornada començarà a les 10 del matí amb una presentació a càrrec d’Anna Garrós, la gerent de l’ADR CatCentral.

Immediatament després, s’explicarà la primera experiència de la mà de Jordi Millan, cofundador de Local Sushi, un negoci de delivery de sushi creat per dos emprenedors berguedans. La comarca no tenia cap servei d’aquest estil i això ha fet que poguessin fer-se un lloc en el mercat. Aquesta idea que va néixer al Berguedà, actualment ha crescut i el bon funcionament que ha tingut ha fet que s’estengués a les Terres de l’Ebre i Osona.

La segona empresa que exposarà el seu projecte en la jornada tècnica serà l’Hotel Casa Albets. La seva cofundadora i codirectora, Megan Albets, exposarà als assistents com va néixer la idea de transformar una masia ubicada a Lladurs, al Solsonès, en un hotel restaurant de quatre estrelles.

La tercera i última experiència serà desenvolupada a 1/4 de 12, i ho farà Mercè Alsina, propietària d’Essència Natural. Aquesta botiga online ofereix productes de cura personal com ara sabó, desodorants, condicionadors i molts productes més d’higiene personal.