L'Ametlla de Merola acollirà el 15 de maig una nova edició del Vieer Fest, la mostra de patrimoni industrial, cervesa artesana, vi, gastronomia i producte de proximitat que promou l'Ajuntament de Puig-reig.

Enguany la mostra es trasllada a l'Ametlla de Merola en un format més ambiciós. El certamen creix amb més espais, més elaboradors, més activitat i més integració amb la colònia. Els organitzadors han dissenyat un programa d'activitats que es podrà gaudir d'11:30 a les 15:00 hores i de les 17:00 a 20:30 hores en diferents espais de la colònia. La llista d'actuacions en directe serà extensa, incloent-hi mostres del patrimoni cultural de l'Ametlla de Merola.

Una vegada més, la cervesa artesana serà un dels puntals de la mostra amb la participació de diferents elaboradors: Grenyut, Senglaris, Espina de Ferro, Els Minairons, Hoppit i Factoria Ebrewine. També comptarem amb una oferta variada de vins, còctels i altres begudes de la mà dels puigreigencs Terrers Degustació. La gastronomia també hi serà present amb la participació de les propostes locals dels restaurants Ca La Quica i La Forkilla, el forn de pa El Crostó i la Cansaladeria Cal Feliu. També hi serà la Formatgeria Cuirols de la Nou de Berguedà.

Pel que fa a la música, hi haurà tres escenaris, gairebé programats simultàniament, en els quals es podran sentir propostes com el duet Boopy's Love, la cantant berguedana Ivette Santamaria acompanyada del pianista Rai, i els també locals El Chama i el Nano, entre altres. A més a més, els veïns de l'Ametlla de Merola col·laboraran amb una mostra de les diferents tradicions culturals de la colònia: nans, gegants i teatre, elements del seu ADN.

S'habilitaran zones de pàrquing a diferents punts de la colònia, tot i que l'organització recomana acostar-s'hi caminant.