Els 23 joves estudiants berguedans que gaudeixen de les beques de la Fundació Impulsa al Berguedà han celebrat aquest dimarts el final del curs 2021-2022 en un acte que ha tingut lloc a Avià. Es tracta d’una activitat que vol reconèixer l’esforç dels estudiants i també la dedicació voluntària de les persones mentores que els fan l’acompanyament amb la participació dels agents territorials que hi col·laboren.

Després dels parlaments els estudiants van gaudir d’un sèrie de jocs. I, finalment, se’ls van lliurat diplomes i certificats a càrrec dels ambaixadors de la Fundació Impulsa al Berguedà, Núria Cinca i Francesc Xavier Francàs.

Enguany s’han rebut 40 sol·licituds d’alumnes berguedans dels 7 centres d’educació secundària de la comarca, per optar a les beques de la Fundació Impulsa de cara al curs 2022-2023. El procés de selecció de les peticions es completa en els pròxims dies.

L’objectiu d’aquestes ajudes és acompanyar a joves berguedans que hagin finalitzat els estudis d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), i tinguin actituds i aptituds per cursar cicles de formació professional, però que es trobin en una situació social i econòmica vulnerable que els hi impedeixi o dificulti l’accés a aquests estudis.

Els tècnics del Consell Comarcal del Berguedà s’encarreguen de les tasques de promoció i difusió del programa, recollida de sol·licituds i documentació i de fer l’anàlisi i proposta de candidats basant-se en criteris econòmics i els expedients acadèmics. Posteriorment, la Fundació Impulsa acaba de valorar-ho a partir de les entrevistes realitzades als joves.

A part del Consell Comarcal, hi col·laboren els ajuntaments d’Avià, Gironella, Puig-reig, Saldes i la Pobla de Lillet. A la regió central, la Fundació Impulsa també és present al Bages i al Moianès.