Un elefant salvatge que va caure en un profund pou a l'Índia va ser salvat després d'una impressionant operació que va necessitar 50 rescatadors i una grua.

L'elefant es va endinsar buscant menjar dijous passat en un poble del districte de Dharmapuri, a l'estat de Tamil Nadu (sud), però es va precipitar a un pou de més de 20 metres de profunditat, va explicar Rajkumar, un guardaboscos local.

«Els veïns van sentir soroll i van veure l'animal estava al pou», va explicar Rajkumar a l'AFP. Els veïns pensen que l'elefant, de 25 anys i de gairebé dos metres i mig d'alt, fugia de gossos que el molestaven. Espantats, els veïns van demanar ajuda i hi van anar uns 50 bombers i guardaboscos.

Dards tranquil·litzants

Atrapat a la part inferior del pou, la part més estreta, els rescatadors el van sedar amb dards tranquil·litzants i, al capvespre, van poder finalment descendir i lligar-li les potes amb corretges per treure'l amb una grua. Una vegada fora, els guardaboscos van examinar l'animal abans de tornar-lo a la selva.

A l'Índia hi ha prop de 30.000 elefants, cosa que suposa el 60% dels elefants asiàtics del món. Però la convivència amb la població provoca conflictes. Entre el 2014 i el 2019, prop de 2.360 persones van morir per atacs d'elefants salvatges, segons dades del Govern indi. En el mateix període, la mà de l'home està darrere de la mort de prop de 510 elefants.