Les autoritats australianes han multat amb 2.322 dòlars australians (gairebé 1.500 dòlars o 1.400 euros) a un home que va sortir a surfejar amb la seva serp pitó i ho va gravar en un vídeo que s'ha fet viral. El surfista, identificat en els mitjans locals com Higor Fiuza, va compartir a principis d'aquest mes a les xarxes un clip on apareix sobre una taula de surf mentre que la serp, una "Morelia bredli" de tres anys anomenada Shiva, penja enrotllada del seu coll en una platja de Gold Coast, en Queensland (Austràlia).

No obstant això, el permís estipula que aquest tipus de mascotes no poden treure's del seu lloc habitual tret que sigui per a portar-les al veterinari, a un comprador o alguna exhibició autoritzada. "L'home va cridar la nostra atenció quan vam veure en els mitjans locals que portava la seva pitó a surfejar", va afirmar Jonathan McDonald, funcionari del Departament de Medi Ambient i Ciència.

"Portar un animal a un lloc públic o exhibir-lo requereix un permís especial", va indicar McDonald, qui va agregar que treure a aquests animals dels seus llocs habituals pot causar-los estrès i que es comportin de manera "impredictible". 

Fiuza, per la seva banda, va explicar al canal estatal ABC que havia tret a Shiva almenys deu vegades a surfejar a la costa nord-est australiana. "Sempre la portava a la platja i li encantava estar a l'aigua nedant" declara l'australià, que ara haurà de pagar una multa per aquesta acció.