La Fira Nuvis de Manresa torna aquest cap de setmana al Palau Firal, amb una imatge renovada i amb una idea més concreta: promoure el Bages com a territori per celebrar casaments des de tots els punts de vista, des de l'entorn fins a la gastronomia i els vins. «Enllaça't al Bages» és el reclam d'aquesta edició del certamen, que deixa enrere el nom més sofisticat de Wedding Experience Catalunya Central.

En total hi haurà 35 expositors de sectors diversos: moda nupcial, fotografia, restauració, floristeria, joieria, pastisseria, wedding planner, discjòqueis, animació, perfumeria i cosmètica, salut i nutrició i lloguer de vehicles.

Els estands es complementaran amb activitats durant tot el cap de setmana, com ara desfilades, demostracions de maquillatge, actuacions musicals, ball a càrrec de l'escola Swing de Manresa i, com a novetat, hi haurà tastos de vins del Bages (demà a les 12 del migdia i diumenge a 2/4 de 7 de la tarda).

Desfilades nupcials

Entre les propostes, les desfilades són de les més atraients. Se'n farà una demà a les 6 de la tarda (vestits de núvia de Forrellat, de Sabadell), una altra a 2/4 de 7 (complements d'Hibou, de Sant Joan de Vilatorrada), i una tercera desfilada diumenge a les 12 (Assumpta Núvies, de Vic).

Els organitzadors esperen repetir la resposta de públic de l'any passat, amb unes 1.600 persones. «No és una fira amb gaire afluència perquè venen les parelles que es volen casar, no pas visitants a passejar-se», comenta Joan Haro, de Fira Manresa, que organitza Fira Nuvis.

Les parelles que tenen previst casar-se tenen l'oportunitat aquest cap de setmana de conèixer novetats, agafar idees per a la seva boda i deixar-se aconsellar per professionals que juguen un paper clau en qualsevol cerimònia nupcial.

El Palau Firal estarà obert demà i diumenge de les 11 del matí a les 2 del migdia, i de 2/4 de 5 de la tarda a les 8 del vespre. L'entrada és gratuïta.