La nota de tall és una de les qüestions que més preocupa els estudiants. Per això, hi ha una eina clau per tenir una nota orientativa i conèixer

Abans de començar les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), la UPF posa a disposició un simulador  per als més de 30.000 estudiants catalans, que permet fer un càlcul de la nota d'admissió que obtindrien. El simulador, que diferencia l'accés a la Universitat a través de les vies de Batxillerat o de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS), ofereix unes dades de caràcter orientatiu i que no responen a cap avaluació real.

Per fer el càlcul, l'estudiant ha d'indicar en una primera casella la mitjana de batxillerat o de CFGS. En el cas de l'accés a la universitat a través de batxillerat, s'han d'introduir les notes estimades (en funció de la percepció personal) de cadascuna de les proves de la fase general: Català, Castellà, Llengua Estrangera, Història/filosofia i Optativa. Finalment, per a les dues vies, cal afegir les notes previstes en les dues proves de la fase específica, i atorgar-hi el valor de ponderació corresponent (0,1 o 0,2).

La nota d'admissió per a la universitat (amb un mínim de 5 i un màxim de 14) és una mitjana ponderada entre la qualificació de la fase general (40%) i la nota mitjana de l'expedient acadèmic del batxillerat (60%), a la qual cal sumar la puntuació obtinguda a la fase específica. Per poder fer la mitjana, és indispensable tenir una qualificació de la fase general igual o superior a 4 punts. Els estudiants podran saber la nota real de les PAU a partir del 29 de juny.