Olesa ha celebrat, aquest cap de setmana la Festa dels Miquelets, que enguany ha arribat a la seva 15a edició. La festa recorda els fets que van succeir en el transcurs de la guerra de Successió a Olesa i al seu entorn. La batalla entre els Miquelets de l’Ermengol Amill i l’exèrcit borbònic, i l’homenatge al Memorial 158, van ser dos dels actes destacats. L’edició d’enguany va comptar amb la presència del President, Quim Torra, durant l’acte institucional d’inauguració de La Festa i a «La marxa del 158», i de la Consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, al Consell de Guerra.

L’alcalde accidental de l’Ajuntament d’Olesa, Jordi Martínez, feia ahir una valoració molt positiva de La Festa d’enguany, destacant l’elevada participació de la ciutadania. «Hi ha participat moltíssima gent, de dins i fora del municipi. El Nucli Antic estava constantment ple», va destacar.

Xavier Rota, regidor de Cultura, també hi afegia que a l’edició d’enguany s’hi van introduir canvis importants, «alguns han funcionat molt bé i d’altres caldrà revisar-los», però va agrair especialment l’esforç dels membres de l’Associació cultural La Festa dels Miquelets, una col·laboració «que és voluntària», per tal que «tot surti bé».

El programa va engegar el divendres, 30 de setembre, a la tarda, amb la presentació de la festa al celler de Cal Puigjaner, on també es va inaugurar l’exposició «15 anys de la Festa dels Miquelets», que es va poder visitar durant tot el cap de setmana.

Torra va destacar la importància de La Festa a l’hora d’entendre els fets històrics que van succeir al segle XVIII, amb la figura clau dels Miquelets durant l’episodi del setge de Barcelona el 1713-1714.