L'Ajuntament de Puigcerdà ha iniciat un programa d'actuacions urbanístiques als pobles del municipi que, ja en les pròximes setmanes, comportarà la inversió de 115.000 euros. Els projectes es faran ara per tenir-los enllestits abans que arribi el fred, que impedeix realitzar treballs al sector de la construcció.

La primera intervenció consistirà en unes obres de millora del carrer Major d'Age, en el tram comprès entre l'entrada del poble i la plaça Major. El projecte té un pressupost inicial de 30.000 euros, diners que aporta el mateix consistori. Es tracta d'una inversió amb què el pressupost municipal estrena el nou Pla de Millora de la Qualitat Urbana dels Nuclis Agregats, previst per a l'exercici 2014.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert

Piñeira, ha argumentat que aquesta actuació complementa la construcció de la variant d'Age que es va fer a principi del mandat i que permet connectar Puigcerdà amb Vilallobent sense passar pel centre d'Age per una via curta de circumval·lació. Aquest vial funciona des del 2012. En aquest sentit, l'alcalde ha apuntat que "després de desviar la circulació que passava pel centre del poble, ara tocava arreglar el carrer Major per acabar de millorar la gestió del trànsit". Les obres consistiran en la renovació del ferm.