El jove berguedà Tomàs Sayes (la Pobla de Lillet, 1985) ha estat deixat en llibertat aquesta tarda de dijous després declarar als jutjats de Vilanova i la Geltrú. Sayes havia desobeït dues vegades sengles citacions judicials. La darrera, el desembre passat. Se'l va citar als jutjats de Puigcerdà per declarar per un delicte de manifestació il·legal en el marc d'una protesta contra el jutge Pablo Llarena. Després de declarar, Sayes ha quedat en llibertat. És membre del secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana de la Catalunya central, membre del CDR de la Cerdanya i de la colla castellera de la Cerdanya. La detenció ha tingut ressò a les xarxes socials-

El 28 de novembre ja va decidir no presentar-se a una primera citació per un delicte d'injúries contra el jutge. Els fets investigats estan relacionats amb una caminada reivindicativa que va tenir lloc el 30 de març passat entre Alp i Das. L'integrant del CDR va ser identificat pels Mossos d'Esquadra com a portaveu de l'acció. Posteriorment el van vincular amb una pintada apareguda aquell dia contra Llarena, tot i que Sayes assegura que ell no la va fer tal i com va informar aquest diari al seu dia.

El CDR de la Cerdanya ha convocat una concentració per avui dijous a les 7 de la tarda davant dels jutjats de Puigcerdà. I l'Assemblea nacional Catalana de la Pobla de Lillet, de la que també forma part Tomàs Sayes, preveu fer accions al poble divendres 8. També s'ha organitzat al moment una altra concentració a Vilanova.