El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat de tots els grups municipals una moció per instar el govern espanyol a deixar sense efecte els plans que preveuen el tancament del Parador de Turisme de la Seu d'Urgell durant cinc mesos a l'any. Amb aquesta moció es manifesta per part del consistori el total desacord amb el tancament temporal del Parador, ja que ''en zones de muntanya com és la Seu d'Urgell el turisme és una de les poques fonts per a la generació de riquesa en el territori''. Han acordat sol·licitar una entrevista amb la direcció de Paradors per tal d'exposar la necessitat de la continuïtat normal de l'activitat del Parador de Turisme de la Seu.

Aquesta moció s'ha presentat al ple davant la notícia apareguda en diversos mitjans de comunicació on s'informava que el Ministeri d'Indústria estudia la possibilitat de tancar durant els mesos de temporada baixa diversos Paradors de Turisme, entre altres el de la ciutat.

Un altre argument que recull la moció per deixar sense efecte el possible tancament del Parador de la Seu d'Urgell és que ''el que cal fer en situacions de dificultat econòmica com la que estem vivint és precisament tot el contrari al tancament". "Cal la potenciació del sectors turístics amb paquets adequats a la demanada i la col·laboració de totes les institucions del territori per mantenir l'activitat en un dels sectors clau per a la economia local'', assenyala.