L'hotel que un grup d'empresaris està projectant per fer a l'edifici de l'estació de Renfe de Puigcerdà es dirà Hotel Parada Puigcerdà i si es compleixen els càlculs dels seus promotors es podria inaugurar aquest mateix any.

El nou hotel serà un establiment "funcional" de tres estrelles nou de trinca i amb preus assequibles molt adequat per a famílies o parelles joves, segons ha explicat Xavier Prat, arquitecte del projecte i soci de l'empresa promotora. Prat ha explicat que l'actuació preveu no tan sols conservar tots els elements arquitectònics propis de l'edifici sinó que fins i tot es potenciaran per tal de configurar a l'establiment una ambientació que recordi en tot moment que està fet en una estació de tren.

L'Hotel Parada Puigcerdà tindrà una façana pròpia visible adequant una de les entrades laterals de la façana principal de l'edifici, la que dóna a la plaça de l'estació. La concessió d'Adif, que és per a un període d'explotació de vint anys, també preveu una zona d'aparcament de 200 metres quadrats a tocar de l'edifici. Xavier Prat ha explicat que tot el projecte pel que fa als elements exteriors i interiors de l'edifici "s'han fet amb un disseny molt treballat" que permetrà, per exemple, mantenir les estructures metàl·liques del sotateulada. Igualment, la decoració remarcarà arreu les referències a Puigcerdà i l'activitat ferroviària, i donarà a l'establiment un aire modern però alhora rústic propi del Pirineu, segons ha detallat Prat. Al pis superior de l'edifici, sota el teulat, s'hi habilitarà una zona de restauració i un circuit d'aigües que complementaran l'oferta d'allotjament.

La societat que ha impulsat el projecte ja té experiència en l'àmbit del sector hoteler perquè un dels socis té un establiment a Camprodon. Un altre dels socis té segona residència a la Cerdanya, motiu que també ha motivat l'operació.