Segueix-nos a les xarxes socials:

Isòvol construeix un nou ajuntament que aprofitarà l'escalfor natural del subsòl

El nou edifici triplicarà l'espai de l'actual consistori, ubicat en una casa

Isòvol construeix un nou ajuntament que aprofitarà l'escalfor natural del subsòlajuntament d'isòvol

Isòvol ha iniciat les obres d'un nou edifici consistorial que triplicarà l'espai de què disposa l'actual i incorporarà com a novetat energètica un sistema de calefacció que aprofitarà l'escalfor natural del subsòl.

La primera fase del projecte té un pressupost de 198.000 euros que aporten Diputació i fons propis i és previst que s'acabi a final d'aquest any. L'equip de govern que encapçala Pere Oliu preveu poder traslladar-se al nou ajuntament a mitjan any que ve.

L'actual ajuntament, situat al poble d'All, és un edifici que era una casa, amb planta baixa i primer pis de 50 metres quadrats per nivell. El nou edifici, que s'ha començat a construir al costat, tindrà planta baixa i primer pis amb 150 metres per nivell i un disseny ja plantejat com a Ajuntament, és a dir, amb una sala polivalent i una per a consultori als baixos i una de plens i despatxos al pis superior.

L'edifici tindrà com a gran particularitat un sistema de calefacció geotèrmica, la qual aprofita l'energia acumulada al subsòl. Els tècnics que preparen el projecte fixen la temperatura del subsòl a Isòvol entre els 15 i els 20 graus, amb els quals s'escalfarà l'aigua del terra radiant de l'edifici. Una bomba de calor elèctrica amb un consum baix li acabarà d'aportar els graus necessaris a l'hivern. Pere Oliu ha argumentat que la inversió inicial és més gran però després no suposa cap despesa perquè el sistema no consumeix combustible ni emet gasos contaminants.

Prem per veure més contingut per a tu