Segueix-nos a les xarxes socials:

Estavar inicia una campanya per posar el rètol de "País Català" a l'Alta Cerdanya

El municipi veí de Llívia lidera la defensa per una denominació catalana de la nova regió

Estavar inicia una campanya per posar el rètol de "País Català" a l'Alta Cerdanyaarxiu personal

L'Alta Cerdanya més catalanista ha donat una passa més per defensar que el nom de la nova regió administrativa de l'estat francès inclogui el terme Català en comptes o de manera complementària al d'Occità. L'Ajuntament d'Estavar ha obert una campanya per fer visible aquesta postura política i cultural a l'entrada dels municipis instal·lant-hi a l'entrada el rètol de País Català. En les pròximes setmanes s'hi podrien sumar altres municipis.

Estavar ha estat el primer Ajuntament de l'Alta Cerdanya que s'ha posicionat radicalment a favor de conservar la denominació catalana al nom de la nova regió gràcies a l'empenta del seu alcalde i dinamitzador cultural cerdà Laurent Leygue. El batlle és un dels impulsors de la tasca de l'Institut d'Estudis Ceretans a l'Alta Cerdanya i els últims anys s'ha erigit com un dels principals valedors de la cultura local i nacional davant la piconadora política de l'estat. En aquest sentit, Leygue ha remarcat a peu de rètol que la seva instal·lació respon a l'objectiu de remarcar "una veritat geogràfica, històrica, cultural, lingüística i política". La col·locació del rètol s'ha fet després d'un debat i aprovació per part del Consell Municipal. L'alcalde s'ha mostrat confiat que altres municipis de la Cerdanya i el Capcir facin el mateix i ha apuntat que potser alguns estan a punt de fer-ho perquè els seus rètols han tardat dos mesos en arribar.

Suport a les xarxes

La decisió presa per l'Ajuntament d'Estavar ha desperat molt inte-rès a les xarxes socials que acompanyen l'actualitat política a l'Alta Cerdanya, però també per part d'internautes del costat sud de la frontera estatal. En aquest debat es barreja el sentiment catalanista sobiranista imperant a la Baixa Cerdanya i el majoritàriament cultural dominant al costat nord. En aquest debat, la pràctica totalitat dels partits nord-cerdans, excepte el Front Nacional, defensen el nom català per a la nova regió.

Prem per veure més contingut per a tu