Segueix-nos a les xarxes socials:

El director de Les Camilleres de Sallagosa rep el Cerdà de l'Any

El premi reconeix a Germain Malé la difusió de la música tradicional

El director de Les Camilleres de Sallagosa rep el Cerdà de l'Anyemili giménez

L'Alta Cerdanya reté el Cerdà de l'Any. Per segon any el guardó que reconeix la tasca de persones i institucions de la vall ha recaigut en un representant del costat nord. Així, l'edició 2016, feta pública en una gala celebrada aquest diumenge a Alp, ha estat per al director de la coral Les camilleres de Sagallosa, Germain Malé, un grup de cantaires fundat l'any 1970. La coral acumula una llarga trajectòria de promoció i difusió de la música tradicional catalana a través del cant als dos costats del Pirineu.

Germain Malé, nascut a Perpi-nyà, va fundar la coral i diumenge va ser l'encarregat de recollir un dels guardons locals més valorats. Malé i la coral Les Camilleres de Sallagosa es van imposar en la final a l'Associació Universitària de Cerdanya, que convoca cada any la Universitat d'Estiu Ramon Llull, i la Colla Gegantera de Queixans, que enguany celebra el vintè aniversari. El sistema de votació popular ha fet que els últims dos anys el premi es quedés a l'Alta Cerdanya, on hi ha una gran tradició d'associacionisme.

El premi del Cerdà de l'Any l'organitzen Ràdio Pirineus, l'Institut d'Estudis Ceretans i Amics de Cerdanya, amb el suport d'Òmnium Cultural, Ràdio Arrels, Casino Ceretà i Catalans sense fronteres amb la col·laboració de Puigcerdà i el Consell Comarcal.

Prem per veure més contingut per a tu