Segueix-nos a les xarxes socials:

Un nou organisme publicoprivat regularà les estacions de muntanya

Es calcula que cada lloc de treball creat en una estació en genera cinc al seu entorn més immediat

El Govern de la Generalitat va aprovar, ahir, la creació de la Taula estratègica de les estacions de muntanya. L'objectiu és establir un marc de cooperació estable entre els actors públics i privats implicats en el funcionament, manteniment i desenvolupament d'aquestes estacions, que són un dels principals motors econòmics a les comarques de muntanya dels Pirineus i que en temporada hivernal són el principal factor inductor de creixement i generació de rendes i ocupació.

Tal com va fer públic la Generalitat, un dels principals objectius d'aquest nou organisme, a curt termini, serà encarregar la redacció d'un llibre blanc sobre les estacions de muntanya a Catalunya per tal que, a partir dels problemes estratègics de les estacions, proposi una política governamental a llarg termini, amb línies d'acció concretes que es puguin dur a terme a curt termini.

Segons les dades fetes públiques per la Generalitat, a partir de fonts del sector, les estacions d'esquí i de muntanya generen un impacte directe territorial de 250 milions d'euros, més un impacte indirecte i induït a les comarques de muntanya que pot arribar als 500 milions.

A més a més, es calcula que per cada lloc de treball que es crea en una estació amb remuntadors, se'n poden arribar a crear 5 a la comarca i a l'entorn de la muntanya. Un dels objectius de la taula i els seus grups de treball serà delimitar exactament aquesta generació de riquesa i ocupació a les comarques de muntanya.

Prem per veure més contingut per a tu