Segueix-nos a les xarxes socials:

La Cerdanya convoca un acte en record d'Oriol Mercadal i l'obre per fer-hi aportacions

L'acte es farà dins les Jornades d'Estudis Comarcals de Cerdanya, el mes de novembre

La Cerdanya convoca un acte en record d'Oriol Mercadal i l'obre per fer-hi aportacions

n El Museu Cerdà de Puigerdà, òrgan de l'Ajuntament, i el Grup de Recerca de Cerdanya han convocat per al diumenge 18 de novembre un acte en memòria a qui va ser director del mateix museu i prolífic historiador i arqueòleg cerdà Oriol Mercadal. Les dues entitats han inclòs l'acte en el programa de les terceres Jornades d'Estudis Comarcals de la Cerdanya, les quals també han estat batejades com a Memorial Oriol Mercadal.

Des del Museu Cerdà i el mateix Grup de Recerca han explicat que l'objectiu és que totes les persones, institucions o entitats dels diversos àmbits en els quals es va moure Mercaldal puguin expressar el seus sentiments i agraïment a l'historiador traspassat a final de l'any passat. Així, segons han argumentat des del mateix Museu, «l'acte memorial és obert a tots aquells que vulgueu recordar i homenatjar l'Oriol de la forma que considereu adient: amb unes paraules, una poesia, una peça musical o unes imatges. El GRC i amics volem que sigui un acte de record proper entre les persones que, des dels àmbits més diversos, apreciàvem Oriol Mercadal». Els interessats a intervenir en l'acte ho han de comunicar al Grup de Recerca.

Paral·lelament a l'organització del memorial, el Grup de Recerca també està concretant la tercera edició de les Jornades d'Estudis Comarcals, un esdeveniment de caràcter biennal. Des de l'entitat han informat que el termini per presentar treballs que s'hi puguin exposar finalitza el dia 1 de setembre, de manera que ha fet una crida als estudiosos de la comarca a fer les seves propostes. Els interessats a participar en les jornades han de presentar ara un resum amb una extensió d'entre 500 i 1000 caràcters. Els treballs seran posteriorment publicats a la revista ERA.

L'objectiu de les jornades, segons ha explicat el mateix GRC, és «fomentar la recerca científica creant un espai de trobada i intercanvi per a totes aquelles persones que fan investigació sobre la comarca». L'acte es farà el dia 17 de novembre, en sessions de matí i tarda, al Museu Cerdà de Puigcerdà.

Prem per veure més contingut per a tu