Segueix-nos a les xarxes socials:

El PSC de la Seu proposa fer una residència d'avis nova a l'Horta del Valira

El grup municipal de Compromís per la Seu, formació vinculada al PSC, ha reclamat a l'Ajuntament la construcció d'una nova residència sociosanitària a la zona d'expansió urbana de la ciutat, el sector de l'Horta del Valira.

Segons ha comunicat el partit, actualment a l'oposició municipal, les obres que s'han de fer a la tercera planta de l'hospital i que han de proporcionar més places per a la gent gran no seran suficients, de manera que Compromís «aposta per una residència de nova planta i moderna als ter-renys ja reservats a l'Horta del Valira». La formació ha argumentat que «l'actual equip de govern del PDeCAT ha renunciat a la construcció d'una nova residència i ha impulsat la reforma de la tercera planta de l'Hospital de la Seu, ampliant les places existents però de manera insuficient per a les necessitats existents a la nostra ciutat. Aquest fet redueix l'espai disponible i necessari per als serveis de l'hospital». El partit ha remarcat que «reconeix l'alta contribució de la Llar Sant Josep i de la Residència de l'Hospital en una tasca transcendental per a la qualitat de vida dels urgellencs; cal, però, completar l'oferta amb una nova Residència de la Gent Gran, ubicada vora Santa Magdalena, a l'Horta del Valira, un indret que reuneix condicions òptimes d'accessibilitat, sol, tranquil·litat i entorn paisatgístic». El partit franquícia del PSC ha apuntat que el projecte «es pot realitzar amb voluntat política, que fins ara no s'ha tingut. Els 2 milions destinats al magatzem per a les brigades al carrer de l'Orri no són una prioritat; els 4 milions d'euros destinats a la reforma de l'actual residència de l'hospital també s'haurien de replantejar...».

En aquest sentit, el cap de la formació i candidat a les eleccions municipals per Compromís, Òscar Ordeig, ha manifestat que «la gent gran no s'han de veure obligats a anar a residències fora de la Seu com ara Oliana, Bellver o Lleida, perquè és perjudicial per a la seva qualitat de vida i la relació amb els seus familiars i amics. Amb la qualitat de vida de la gent gran no s'hi pot jugar... Seguim fent pedaços en comptes de garantir els serveis públics bàsics de qualitat».

Prem per veure més contingut per a tu