Segueix-nos a les xarxes socials:

La biblioteca de la Seu ofereix una mostra d'imatges del Pirineu de principi del XX

La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell acull tot l'octubre una exposició fotogràfica que permet al visitant copsar com era la ciutat de la Seu, l'Alt Urgell, la Cerdanya i Andorra ara fa un segle.

La mostra recull una quarantena de fotografies del fotoperiodista Amadeu Bordalba, el qual va recórrer el Pirineu equipat amb una càmera fotogràfica Kodak a principi del segle XX. En els seus itineraris va captar imatges dels paisatges, fires, arquitectures, persones i festes tradicionals, segons ha enumerat la direcció de la biblioteca de la Seu.

L'exposició és un testimoni costumista d'una època i uns escenaris que els padrins del Pirineu encara recorden, sense grans aglomeracions turístiques i una societat dedicada principalment a les feines tradicionals. Així, entre les imatges s'hi poden veure, per exemple, carrers de terra, un sabater treballant a la porta del seu establiment, vestits de l'època, ponts sobre els rius que ja han caigut o edificis que tampoc no han sobreviscut al canvi urbanístic de pobles i ciutats.

La mostra ha estat cedida a la biblioteca Sant Agustí per l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i l'Institut d'Estudis Ilerdencs. Els responsables de la mostra han qualificat Bordalva com un «pioner».

Prem per veure més contingut per a tu