Segueix-nos a les xarxes socials:

Queixans convertirà l'antic ajuntament en un pis social per a famílies del poble

El govern de Fontanals prepara un segon habitatge protegit que se sumarà al que ja ha fet al Vilar

Queixans convertirà l'antic ajuntament en un pis social per a famílies del pobleMiquel spa

L'Ajuntament de Fontanals té sobre la taula la creació d'un habitatge social a l'edifici de l'antic ajuntament de Queixans. Es tracta d'un local que havia estat la seu del consistori de Queixans abans de la unió amb Urtx i la creació de l'actual municipi de Fontanals.

El pis social de Queixans farà uns noranta metres quadrats. Les obres de rehabilitació per convertir-lo en habitatge familiar començaran aquest mateix any gràcies a una partida pressupostària de 90.000 de euros que hi ha destinat l'equip de govern.

Aquest habitatge social se sumarà a un altre que en les pròximes setmanes posarà a concurs l'Ajuntament i que és al Vilar d'Urtx. Aquest pis social, situat a la plaça de l'Ajuntament, fa uns cent metres quadrats, de manera que, com el de Queixans, podria acollir una família amb fins a dos i tres fills. Aquesta actuació ha comportat una inversió també de 90.000 euros. La intenció de l'equip de govern és que el concurs d'adjudicació es pugui completar en els pròxims mesos i que ja s'hi pugui instal·lar alguna família del municipi.

L'alcalde, Ramon Chia, ha argumentat que la voluntat de l'Ajuntament a l'hora de projectar habitatge social és, principalment, que els fills de les famílies del municipi puguin continuar vivint-hi a pesar dels preus de lloguer i compra de les cases al municipi, que passa per ser un dels focus de segones residències de la comarca. En aquest sentit, Chia ha argumentat que «la preferència a l'hora d'adjudicar-los serà sempre per a gent del municipi perquè la gent, per exemple, de Queixans i Urtx volen quedar-se als seus pobles, com és natural».

Prem per veure més contingut per a tu