Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern prepara una xarxa que posi en contacte els joves de l'Alt Pirineu i França

La nova coordinadora de Joventut de la demarcació anuncia la voluntat de celebrar el mes d'octubre un congrés transfronterer per compartir projectes

La Generalitat treballa amb un projecte de coordinació dels joves de totes les comarques dels Pirineus a fi efecte que puguin compartir les iniciatives que funcionen en una vall però que a causa de la distància geogràfica o social no es coneixen a la resta. Aquest és un dels principals reptes que té sobre la taula la nova coordinadora de Joventut de les Terres de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran, Lourdes Ravetllat, pallaresa d'adopció i filla de la Cerdanya.

El projecte consisteix a crear una xarxa de coordinació que posi en contacte no tan sols els tècnics de Joventut, sinó també els joves des de la Cerdanya fins a la Vall d'Aran. En aquesta iniciativa, el departament de Joventut també té la intenció d'incloure-hi els joves de les regions franceses limítrofs, com ara l'Alta Cerdanya i l'Arieja. Així, si la situació de la pandèmia ho permet, el Govern s'ha proposat convocar per a la tardor una gran trobada o fòrum de joventut dels Pirineus. Si la pandèmia ho requereix, però, la trobada també podria ser virtual.

Ravetllat, de 39 anys i mestra de professió, ha explicat que «als Pirineus tenim realitats molt diferents en cada comarca i la nostra voluntat és posar-les en comú i fer xarxa. De moment estem treballant molt en aquesta línia a través de les noves tecnologies a causa de la situació, però, tant bon punt puguem, mirarem de fer trobades».

Ravetllat, filla d'Urús i establerta des de fa anys al Pallars Sobirà, ha explicat que l'objectiu general és portar a cada comarca els projectes i les iniciatives que tenen bons resultats en les altres. En aquest sentit, remarca que un dels seus objectius com a coordinadora de l'Alt Pirineu és acostar joves de comarques que actualment viuen molt d'esquena, com ara la Cerdanya i l'Alt Urgell o els Pallars i la Vall d'Aran, amb els ports del Cantó i de la Bonaigua com a bar-reres geogràfiques. Ravetllat afegeix que «ara fins i tot estem fent un treball transfronterer amb França tant per la part de Girona com per la del Pallars; hi estem en contacte».

Un dels aspectes sobre els quals vol treballar el departament és el de la mobilitat, la qual resulta definitiva a l'hora de connectar les comarques. En aquest sentit, Ravetllat remarca que «al final hi ha una sèrie de característiques i àmbits de treball que són comuns en tots els joves dels Pirineus». El departament també vol abordar temes com la formació, l'habitatge i el mercat laboral.

Prem per veure més contingut per a tu